„ЖИВИТЕ МЪРТВИ“ СЕ ЗАВРЪЩА С ОСМИ СЕЗОН ПРЕЗ 2017 ГОДИНА

„ЖИВИТЕ МЪРТВИ“ СЕ ЗАВРЪЩА С ОСМИ СЕЗОН ПРЕЗ 2017 ГОДИНА

Световната телевизионна премиера на предстоящия и дългоочакван седми сезон е на 24 октомври, броени часове след излъчването по AMC в САЩ

София, България – 20 октомври 2016 г.FOX, ексклузивният дом на „Живите мъртви“ по цял свят и глобален лидер в премиерното разпространение на забавно съдържание до международната аудитория, обяви, че сериалът ще се завърне по каналите на FOX със следващ осми сезон, веднага след като AMC потвърди, че продукцията е подновена за нов сезон. Той ще се излъчи премиерно през 2017 г. и ще стартира със стотния епизод на поредицата.

FOX си партнира с AMC за сериала на сценарно ниво, а още през 2010 г. и за реализацията на първото в света глобално симултанно излъчване. Със своя седми сезон, сериалът „Живите мъртви“ ще се завърне пред повече от 200 милиона зрители в над 125 държави по FOX, часове след премиерата му в САЩ на 23 октомври по AMC.

„По-малко от седмица преди премиерата на седми сезон, ние не просто се вълнуваме, че сериалът ще има и осми сезон, но сме и уверени, че голямото очакване, в съчетание с нашия единствен по рода си продукт и любовта на феновете ще направят премиерата на предстоящия сезон най-силната до момента“, каза Шарън Тал Игуадо, Изпълнителен вицепрезидент „Програмиране и развитие на оригинална продукция“ във FOX Networks Group.

„Живите мъртви“ продължава да има основна заслуга за водещата позиция на FOX в международните рейтинги, като гледаемостта на шести сезон беше с впечатляващите 17% по-висока от пети сезон, а достигнатата аудитория отбеляза ръст от 24% спрямо предходния сезон. Премиерата на шести сезон беше излъчена едновременно по FOX в 125 територии в цял свят на 12 октомври 2015 г., в съответствие с програмната стратегия на канала да показва “Най-доброто. Първо по FOX.” и като потвърждение на  ангажимента на FOX  към зрителите да доставя най-доброто развлекателно съдържание преди всички.

 

 

Информация за предаванията