Живите мъртви: 7 важни неща преди сезон 8

Живите мъртви: 7 важни неща преди сезон 8

Преди да се впуснете в сезон 8, мислим, че е добра идея да Ви припомним някои ключови моменти, преди да се отдадем на нови количества болка, смърт и война в Александрия. В текста има спойлери, внимавайте, въпреки че вече няма никакво време за наваксване. Продължавайте да четете, ако искате да разберете какво се случва там. Ето, започваме!

  1. Онче-бонче, счупено пиронче – нито Глен, нито Ебрахам, хайде, де!

Нигън винаги много се е забавлявал с малката си игричка, а този път избира Ейбрахам за нова жертва. Убива го, както веднъж Саша тъжно бе предрекла в свой кошмар. След като премазва черепа му, най-буквално, новият ни злодей дава кратка реч, в която продължава да говори за това как е мъж на думата си, а не лъжец като всички останали. След зловещо откровеното си слово просто се обръща и довършва и Глен. Да, нашият обичан Глен. Трудни времена за Маги, особено ако си спомним, че тя пък чака дете от Глен (тези хора трябва да спрат да зачеват деца на този свят, средата не е здравословна, наистина!). Глен прошепва последните си думи: „Маги, ще те намеря!“

  1. “Отговаряш пред мен, работиш за мен, принадлежиш на мен”

Нигън се опитва да накара Рик да отреже ръката на сина си Карл, но след като вижда Рик разбит, ридаещ и абсолютно неадекватен (и почти правейки го), Нигън го спира и му казва, че сега би трябвало да е разбрал как стоят нещата. Сега Александрия ще трябва да набавя храна и оръжие на Спасителите. В общи линии, Нигън е шефът.

  1. Нигън смята, че Дарил е готин

Нигън взима Дарил за заложник, след като той признава, че го харесва, защото му стиска, за разлика от на Рик. Нигън заявява, че сега той е негов и заплашва Рик, че ще го нареже на парчета или даже ще принуди самия Рик да го направи. Брутално. В килията Нигън дава на Дарил три възможности за избор, въпреки че и трите включват едно и също нещо: да работи за него. Дарил отказва и трите и остава непокалтим, но Нигън продължава да го държи като затворник, принуждава го да яде кучешка храна, да слуша една и съща песен постоянно и го измъчва както физически, така и психически, докато той не успява да избяга няколко епизода по-късно.

  1. Бунището

Рик и още няколко от неговите попадат на Метачите, група оцелели, които живеят на Бунището (реално, истинско бунище, да). След кратка схватка Рик и хората от Бунището сключват пакт, според който Александрия ще им доставя храна и оръжие в замяна на подкрепа за решаващата битка срещу Спасителите. Моля, някой да започне най-после да се вслушва в Микон. Той беше първият, който не им повярва, а след това те предадоха Александрия и се съюзиха със Спасителите зад гърба им, в самия ден на битката. Тези пост-апокалиптични герои хич не се оказаха лоялни.

  1. Кралството

Въпреки че Кралството също отдаде почит на Спасителите, те го направиха по далеч по-добър и цивилизован начин, може би защото Нигън знае с кой не бива да се шегува. Един ден стражи заловиха Морган и Каръл и ги отведоха при Езекил, кралят на Кралството. Каръл се държи добре и всички сякаш се разбират страхотно, но Езекил не иска да подкрепя изправената пред война Александрия. Той отказва на Рик, но дава убежище на Дарил в Кралството, където Спасителите няма да го докопат. След известно колебание, благодарение на Каръл, Езекил все пак решава да участва във войната. Да си поемем глътка въздух преди най-паметния момент в сезона, когато Шива, огромният тигър, домашен любимец на Езекил, спасява Каръл от Люсил, така че.

  1. Всички ще бъдем свободни

Докато Спасителите маршируват по пътя си към Александрия, Саша, която сега е техен пленник, пътува в ковчег. Според Нигън, тя ще му помогне, като изтъргува живота й за трима от хората на Рик. Но той нищо не знае за плановете й. Саша, вече в ковчега, си пуска на слушалки песен на име „Всички ще бъдем свободни“ и смело поглъща таблетка цианид, жертвайки живота си за групата.

  1. Маги ли е новият шеф на Хълма?

След трагичната кончина на Глен, Маги е отведена на Хълма от Саша, където да намери убежище и да прекара спокойна бременност. Тя си спечелва няколко последователи вътре в общността, а не след дълго е причината и Грегъри, лидер на Хълма, да загуби своето място на водач. Маги сега е начело, защото обучава няколко човека от Хълма, а те със сигурност й се възхищават и се съгласяват да помогнат на хората на Рик във войната срещу Спасителите. Та, тя ли е новият шеф там сега? Дали това ще повлияе на връзката й с Рик и неговите хора?

Както и да е, надяваме се, сте се забавлявали и ще запомните всичко, което има да се помни, за да сте в час с новите битки, които наближават! 

Информация за предаванията