ЖИВИТЕ МЪРТВИ, СЕЗОН 7: АНДРЮ ЛИНКЪЛН / РИК

ЖИВИТЕ МЪРТВИ, СЕЗОН 7: АНДРЮ ЛИНКЪЛН / РИК

Какво ви удивлява най-силно в Сезон 7 на Живите мъртви?

Че ботушите са още на краката ми.

Беше ли по-трудно завръщането този сезон, като знаем къде ви оставихме?

Не си давах сметка колко трудно ще бъде, докато не не стигнахме до прочита на текста. И се започна... Ще трябва да го направим... Ще трябва да направим този епизод. Едно е да четеш сценария. След това наистина трябва да го изиграеш. И тогава разбираш всичко.

Кога в процеса на снимките усетихте, че отново сте обратно?

Още първия ден. На първите 20 минути вече изпитвах болка и си казах „Аха, това ми е познато. Явно съм си вкъщи.“ Особено в този епизод, защото директно те връща. Сякаш не е минало никакво време. И всичко е много, много свежо.

Кое е най-трудното в това да знаеш какво ще се случи на премиерата на Сезон 7?

Това е най-великият ми ангажимент като актьор в телевизия през цялата ми кариера и в същото време най-трудният, защото знаеш, че ще се налага да казваш сбогом. Както се пее в парчето на Джони Кеш, “всички, които познавах, накрая си тръгваха”. В този смисъл, това е уникално. И е едно от удоволствията, които продължават. Така и трябва. Разказваме история и тази история трябва да продължава.

Какво допринася образът на Нигън за сериала?

След седем години и само сме загатнали за може би най-големия злодей в целия сериал. Много вълнуващи и интересни времена. Все едно смачкваме всичко на пух и прах и започваме отначало.

С какво Нигън е по-голяма заплаха за Рик от всичко, с което се е сблъсквал в миналото?

Губернаторът беше много потаен. Никога не се знаеше какво е намислил. А Нигън е ясен. Той е много открит с хората, с които се среща. В него има и чар, но и ужасяваща логика.

Срещнал ли е Рик равен противник в този случай?

Без всякакво съмнение, абсолютно. Всичко се променя. Игралното поле безвъзвратно е променено.

Какво допринася Джефри Дийн Морган за образа на Нигън?

Той е великолепен. Играе така, сякаш винаги е бил с нас. Ужасно лесно го приехме. Той е и много забавен, което е ключово за работата с подобна роля. Трябва да се забавляваш. Обожавам да играя с него. Той толкова се потапя в това, което прави и има страхотен усет.

Какво се надявате да изпита публиката по време на премиерата на Сезон 7?

Надявам се, зрителите ще оценят усилията и отдадеността на всички – актьорите и екипа – вложени в този епизод, както винаги. То се усеща.

Повече информация за Живите мъртви

Информация за предаванията