ИЛАЙЗА, КАЖИ МИ ЗАЩО ДА ГЛЕДАМ „НЕКСТ“

„НЕКСТ“ е нова телевизионна поредица, създадена и продуцирана от Мани Кото („24: Наследството“) с изпълнителни продуценти и режисьори Джон Рекуа и Глен Фикара („Това сме ние“). Не пропускайте премиерата на сериала по FOX на 28 октомври, сряда 22:00 ч.

 

Не сте убедени? Ето и още причини да гледате „НЕКСТ“.

 

ПОРЕДИЦАТА Е ВДЪХНОВЕНА ОТ ДЕЙСТВИТЕЛЕН СЛУЧАЙ

 Концепцията на „НЕКСТ“ е сложна, актуална в културно отношение и изглежда се гради на основата на множество източници. При оформянето на сюжета Кото е прегледал подробно научната литература по темата за изкуствения интелект, но първата искра на вдъхновението е дошла от собствените му деца. Повечето от нас разполагат с адаптивни технологии в домовете си. Една вечер, най-неочаквано, устройство в дома на Кото започнало да говори на сина му. Побили го тръпки при мисълта, че с времето закупената вещ може да добие собствено мнение и да се отклони от зададената й програма.

 

ЗВЕЗДИТЕ В АКТЬОРСКИЯ СЪСТАВ

Поредицата „НЕКСТ“ ще ви срещне с много познати лица. Джон Слатъри, известен от „Момчетата от Медисън авеню“, е в ролята на технологичния иноватор, а Фернанда Андраде от „Първите“ е специалният агент, с когото работи. В сериала участват още Майкъл Мозли и Джейсън Бътлър Харнър от „Озарк“, Ив Харлоу от „Агентите на ЩИТ“ и Аарън Мотън от „Моцарт в Джунглата“. Ще видите и Джерардо Селаско от „Как да ни се размине за убийство?“, Елизабет Капучино от „Джесика Джоунс“ и Евън Уитън от „Специализантът“.

 

МНОГОПЛАСТОВИТЕ ГЕРОИ

Джон Слатъри играе ролята на Пол Лебланк – мениджър в технологична компания, склонен да изказва мнението си, без да обръща внимание на мислите и чувствата на околните. Макар да е достатъчно интелигентен да надделее над злия титуляр Ал, недостатъците му водят до конфликти с други герои, включително със собствения му брат.

Джейсън Бътлър Харнър е в ролята на Тед Лебланк, съосновател на успешната технологична компания. Докато брат му Пол е „мозъкът“ на предприятието, Тед обръща повече внимание на подхода към бизнеса. Двамата са много близки, но с напредването на сезона между тях възниква осезаемо напрежение.

Фернанда Андраде е в ролята на специален агент Шей Салазар, която е лично засегната от технологичния хаос. Салазар ръководи екип на ФБР за борба с киберпрестъпността. Тя се съгласява да работи с Лебланк, след като той я убеждава, че „неин скъп приятел и покровител“ е бил убит от свръхинтелект.

Майкъл Мосли е в ролята на Си Ем, който също участва в борбата с киберпрестъпността. Той е бивш хакер с излежана присъда и връзки със съмнителна крайнодясна организация. След като го арестуват, част от условията за освобождаването му са да носи гривна на глезена и да работи за „добрите“.  Въпреки това не сме сигурни дали наистина се разкайва за миналото си и към кого всъщност е лоялен.

 

КОЛКОТО ПОВЕЧЕ НАУЧАВАМЕ, ТОЛКОВА ПО-УЖАСЯВАЩО Е

Темата за еволюцията на технологиите и възможните опасности, които тя крие, е много актуална. Актьорите в „NEXT“ го осъзнават и го намират за изключително интересно, докато провеждат личните си проучвания за поредицата. По време на панела Comic-Con@Home 2020 най-трезвият извод е направен от Фернанда Андраде, която казва:

 

„Обикновено, когато нещо е ново и плашещо, четем по въпроса, научаваме повече и разбулваме част от мистерията. Вникнем ли в същността, темата не изглежда толкова страшна. Въпреки това, колкото повече чета по въпроса за Ал и свръхителекта с неговия капацитет, потенциал и опасности, толкова по-страшно ми изглеждат нещата… Това е нещо, което не бихме могли да овладеем, ако веднъж се изплъзне от контрола ни.“

 

Заинтригувахме ли ви? Гледайте новата поредица „НЕКСТ“ по FOX от 28 октомври, сряда 22:00 ч.

 

Информация за предаванията