ИЛАЙЗА, КАЖИ МИ ЗАЩО ДА ГЛЕДАМ „НЕКСТ“

„НЕКСТ“ е нова телевизионна поредица, създадена и продуцирана от Мани Кото („24: Наследството“) с изпълнителни продуценти и режисьори Джон Рекуа и Глен Фикара („Това сме ние“). Не пропускайте премиерата на сериала по FOX на 28 октомври, сряда 22:00 ч.

 

Не сте убедени? Ето и още причини да гледате „НЕКСТ“.

 

ПОРЕДИЦАТА Е ВДЪХНОВЕНА ОТ ДЕЙСТВИТЕЛЕН СЛУЧАЙ

 Концепцията на „НЕКСТ“ е сложна, актуална в културно отношение и изглежда се гради на основата на множество източници. При оформянето на сюжета Кото е прегледал подробно научната литература по темата за изкуствения интелект, но първата искра на вдъхновението е дошла от собствените му деца. Повечето от нас разполагат с адаптивни технологии в домовете си. Една вечер, най-неочаквано, устройство в дома на Кото започнало да говори на сина му. Побили го тръпки при мисълта, че с времето закупената вещ може да добие собствено мнение и да се отклони от зададената й програма.

 

ЗВЕЗДИТЕ В АКТЬОРСКИЯ СЪСТАВ

Поредицата „НЕКСТ“ ще ви срещне с много познати лица. Джон Слатъри, известен от „Момчетата от Медисън авеню“, е в ролята на технологичния иноватор, а Фернанда Андраде от „Първите“ е специалният агент, с когото работи. В сериала участват още Майкъл Мозли и Джейсън Бътлър Харнър от „Озарк“, Ив Харлоу от „Агентите на ЩИТ“ и Аарън Мотън от „Моцарт в Джунглата“. Ще видите и Джерардо Селаско от „Как да ни се размине за убийство?“, Елизабет Капучино от „Джесика Джоунс“ и Евън Уитън от „Специализантът“.

 

МНОГОПЛАСТОВИТЕ ГЕРОИ

Джон Слатъри играе ролята на Пол Лебланк – мениджър в технологична компания, склонен да изказва мнението си, без да обръща внимание на мислите и чувствата на околните. Макар да е достатъчно интелигентен да надделее над злия титуляр Ал, недостатъците му водят до конфликти с други герои, включително със собствения му брат.

Джейсън Бътлър Харнър е в ролята на Тед Лебланк, съосновател на успешната технологична компания. Докато брат му Пол е „мозъкът“ на предприятието, Тед обръща повече внимание на подхода към бизнеса. Двамата са много близки, но с напредването на сезона между тях възниква осезаемо напрежение.