Топ криминални сериали по FOX TV

Криминалните деяния могат да бъдат ужасяващи, но загадките около тях винаги пленяват вниманието. Топ криминолози, профайлъри от ФБР и елитни полицейски служители се изправят срещу изпечени престъпници, серийни убийци и изпечени измамници в преследване на истината и справедливостта. Загадъчни разследвания на престъпни деяния ще Ви срещнат с невероятни истории, герои и сюжети в топ криминалните сериали по FOX TV. 

Мистериите на Мис Фишър (Miss Fisher's Murder Mysteries)Мистериите на Мис Фишър криминален сериал по FOX

IMDb Rating: 8.4/10 (9333 votes)

Този криминален сериал е базиран на романите на Кери Грийнууд. Сюжетът проследява личния и професионален живот на Фрайни Фишър. Фишър е чудесен детектив с брилянтен ум, която не се спира пред нищо, за да разреши всеки криминален случай. Действието се разиграва в Мелбърн през 1920 година, а според спекулации тази година се очаква да излезе и игрален филм.

В главните роли са Еси Дейвис (Фрайни Фишър), Нейтън Пейдж (Джон Робинсън), Хюго Джонстън-Барт (Хю Колинс) и други. 

Престъпни намерения (Criminal Minds)Престъпни намерения криминален сериал по FOX TV

IMDb Rating: 8.1/10 (125835 votes)

Този криминален сериал става толкова популярен, че след старта през 2005 г. продукцията записва 13 сезона.

Специално подразделение на ФБР, съставено от елитни профайлъри анализират най-опасните престъпни умове с помощта на поведенчески анализ. Целта е да се предвидят действията на престъпниците и да бъдат заловени, като им бъде изготвен психологически профил на база събраните доказателства. Сюжетът сблъсква екипа от психолози с интересни персонажи и психологически отклонения, които водят до ужасяващи престъпления.

В сериалът вземат участие редица известни актьори като Матю Грей Гъблър, Томас Гибсън, Шемар Муур и Манди Патинкин. Великолепната актьорска игра и пленяващ сюжет им носят много награди през годините. 

Под наблюдение (Person of Interest)Под наблюдение криминален сериал по FOX TV

IMDb Rating: 8.5/10 (144500 votes)

Хитовият криминален сериал проследява историята на бивш наемен убиец и заможен програмист-гений, чиято цел е да предотвратяват терористични атаки преди да са се случили, използвайки система за наблюдение. Тя може да проследи всеки мобилен телефон в света, всеки и-мейл и видео камера. Това начинание им навлича гнева както на полицията на Ню Йорк, ЦРУ и правителството на САЩ, така и на злодеи, които искат достъп до системата за наблюдение.

Участват: Джим Кавийзъл като Джон Рийс, Кевин Чапман като Лайънъл Фуско, Майкъл Емерсън като Харолд Финч и други. 

Излъжи ме (Lie to Me)Излъжи ме криминален сериал по FOX

IMDb Rating: 8.0/10 (98261 votes)

Звездата от Криминале, Тим Рот се превъплъщава в ролята на опитния експерт по лъжа д-р Кал Лайтман. Лайтман и неговият екип от психолози работят предимно за частни клиенти, но и в помощ на полицията, като разгадават заплетени случаи. Чрез приложна психология и анализ на невербалното поведение те могат да разпознаят лъжата. Това ги прави изключително полезни професионалисти, но изпитват сериозни затруднения в личния си живот.

Създателите на култовия криминален сериал са базирали сюжетът на научните изследвания на световно известният специалист по психология д-р Пол Екман. 

Кости (Bones)Кости криминален сериал по FOX

IMDb Rating: 7.9/10 (124019 votes)

Брилянтният, но малко особен, съдебен антрополог д-р Темперънс “Кости” Бренан, работи в помощ на ФБР, заедно с бившия военен рейнджър, сега Специален агент, Сийли Буут. Тя и колегите й изследват човешки останки на възможни жертви на убийства, за да помогнат за разрешаването на федерални съдебни дела.

Сериалът е базиран на живота и романите на съдебния антрополог Кати Райкс, която също така е и продуцент.