ХИТОВИТЕ МЕДИЦИНСКИ ДРАМИ НА FOX LIFE ПРОДЪЛЖАВАТ И ПРЕЗ МАЙ

Специално за любителите на лекарските телевизионни сериали, споделяме няколко предложения за вълнуваща медицинска драма в ефира на FOX Life през май. Тези три горещи сериала със сигурност ще стоплят все още хладните пролетни вечери благодарение на солидна доза драма, сексапил, интригуващи медицински загадки и задкулисни интриги. Така че, ви съветваме да си оставите малко място за пуканки след вечеря и да се насладите на качествено телевизионно преживяване.

Ню Амстердам (New Amsterdam) – Сезон 1

 

Оценен с главоломните 8.1 в IMDb и вдъхновен от най-старата държавна болница в Америка, сериалът „Ню Амстердам“ несъмнено ще ви накара да очаквате всеки нов епизод с трескаво нетърпение. За разлика от останалите медицински сериали, в които сме свикнали да виждаме смайваща апаратура от най-ново поколение, „Ню Амстердам“ представя едно лечебно заведение с богата история, в което обаче хората и институциите сякаш вече не вярват, а средствата и персоналът не достигат.

Тази уникална медицинска драма проследява работата и нелеките решения, които новият директор е принуден да взима - блестящият и очарователен д-р Макс Гудуин (Райън Иголд). Твърдо решен да пребори бюрокрацията и неправдата в здравната система, неговата най-голяма цел е да наруши статуквото, за да вдъхне нов живот на това лечебно заведение – единственото, в което едновременно могат да бъдат лекувани пациенти с ебола, затворници от остров Райкърс, както и президентът на САЩ. Вместо да го отчайват, както се е случило с неговите предшественици, многобройните откази, недостига на пари и персонал служат като допълнителен стимул за д-р Гудуин.

Нов епизод на сериала „Ню Амстердам“ ще се излъчва всеки вторник от 21 часа по FOXLife с повторения в сряда от 13:20 часа и неделя от 16:05 часа.

Анатомията на Грей (Grey’s Anatomy) – Сезон 15

 

Познатата на всички класика на медицинските сериали, носител на „Златен глобус“ за най-добър драматичен ТВ сериал и номиниран за „Еми“, „Анатомията на Грей“ отново ни залепя за дивана със своя 15-ти сезон, който по нищо не отстъпва на предишните 14.  

Блестящият актьорски състав, оглавен от Елън Помпео, Джъстин Чембърс и Чандра Уилсън, отново ни смайва с невероятна игра, а лекарите от болница „Грей Слоун Мемориъл“ ни изненадват с нови драми и изключителни медицински подвизи, от които става ясно, че нито медицината, нито взаимоотношенията, могат да бъдат черно-бели.

Оценен със 7,6 в IMDb и наречен от критиците „един от най-великите телевизионни сериали на нашето време“, „Анатомията на Грей“ остава най-дълго излъчваната медицинска поредица, която обаче съвсем не е омръзнала на зрителите.

Премиерен епизод ще се излъчва всеки четвъртък от 21:00 часа в ефира на FOXLife, а повторение може да гледате в събота от 17:00 часа и петък от 12:25 часа.

Тук не можем да не споменем и поредния завладяващ спин-оф на сериала, а именно пожарникарската драма „Станция 19“. Също излъчвана по FOX Life, поредицата ни припомня позабравени лица от „Анатомията“, на моменти преплита интригите в болницата и пожарната и ни запознава с динамичната и опасна работа на огнеборците от Сиатъл. Втори сезон на „Станция 19“ може да гледате всеки четвъртък от 22:00 часа по FOXLife.

Специализантът (The Resident) – Сезон 2

 

Какво представлява всъщност здравната система? Кауза или бизнес, борба за човешки животи или за власт, машина за надежда или за пари?

Вторият сезон на оценения със 7.4 в IMDb ТВ сериал „Специализантът“ продължава да повдига завесата и да ни показва истината за това какво се случва - добро и лошо - в болниците в Америка. За разлика от „Анатомията на Грей“ тази поредица се концентрира повече върху бизнес страната на медицината и порочните практики зад нея.

„Искрено завладяващ и въоръжен с дълбок елемент на цинизъм, „Специализантът“ се вглежда в трънливите етични въпроси, с които се сблъскват съвременните здравни работници. Добавя една нова и тъмна страна към жанр, който твърде често плува в сладникава сантименталност“, споделя мнението си американският телевизионен критик Дейв Немец.

„Специализантът“ проследява група млади лекари от болница „Частейн Мемориъл“, които усърдно се борят за спасяването на човешки животи и за кариерното си израстване. В търсене на личното си щастие, те често не успяват да открият границата между личните и професионалните взаимоотношения. Почти всекидневно биват разкъсани между това да спазват Хипократовата клетва и да следват протокола. 

В тази провокативната медицинска драма не липсват и любовни драми и пленителни актьори като Мат Кзукри, Емили Ванкемп, Маниш Даял, Джейн Лийвс, Шонет Рене Уилсън и Глен Моршоуър.

Всеки нов епизод ще се излъчва по FOX Life във вторник от 22:00 часа, неделя от 17:00 часа и сряда от 12:25 часа.

От Ню Йорк, през Сиатъл до Атланта, ви желаем приятно пътуване през живота в едни от най-популярните болници от телевизионни сериали.

Информация за предаванията