FOX обяви дата за премиерата на седми сезон на "Живите мъртви"

FOX обяви дата за премиерата на седми сезон на "Живите мъртви"

FOX ОБЯВИ ДАТАТА НА СВЕТОВНАТА ТЕЛЕВИЗИОННА ПРЕМИЕРА НА СЕДМИ СЕЗОН НА “ЖИВИТЕ МЪРТВИ” – 24 ОКТОМВРИ

Най-търсеният телевизионен сериал по света се завръща по FOX тази есен, като глобалната телевизионна премиера на седми сезон ще бъде броени часове след излъчването по AMC в САЩ на 23 октомври

FOX, един от световните лидери в развлекателната индустрия, част от Fox Networks Group, обяви, че ще излъчи дългоочакваната глобална телевизионна премиера на седми сезон на хитовата продукция „Живите мъртви“ на 24 октомври в над 125 територии извън САЩ в рамките на 24 часа след излъчването на премиерния епизод на 23 октомври по AMC в САЩ.

Според данни от актуално международно проучване на развлекателната индустрия*, „Живите мъртви“ е най-търсеният телевизионен сериал в световен мащаб с най-високата „средна оценка на глобалното търсене“. Завръщането на шести сезон на продукцията, адаптация по комикса на Робърт Къркман, постигна увеличение на аудиторията от 37% в световен мащаб спрямо предходния сезон, с което се превърна в най-гледаното шоу по FOX в цял цвят.

FOX за първи път излъчи своя премиера едновременно по цял свят още с първия сезон на „Живите мъртви“. И до днес групата остава единственият международен разпространител на телевизионно съдържание, който прилага тази стратегия в подобен мащаб.

Както и при предишните сезони, новият седми сезон от общо 16 епизода ще се излъчи на две части в съответствие с излъчването по AMC в САЩ. Първата част от 8 епизода започва на 24 октомври по цял свят, а следващите осем епизода ще се завърнат по FOX през февруари 2017 г.

По време на водещото международно събитие в развлекателната индустрия Comic Con в Сан Диего, САЩ, FOX представи първи трейлър на седми сезон на „Живите мъртви“, който можете да гледате тук.

ЗА „ЖИВИТЕ МЪРТВИ”

Базиран на комикса на Робърт Къркман, публикуван от Image Comics, „Живите мъртви” е най-гледаната телевизионна драма във възрастовата група от 18 до 49 години. Сериалът разказва историята на месеците и годините след зомби апокалипсис и проследява група оцелели, водени от шериф Рик Граймс, които пътуват в търсене на убежище и сигурен дом. Главните роли се изпълняват от Андрю Линкълн (Рик Граймс), Стивън Юн (Глен), Норман Рийдъс (Дарил Диксън), Чандлър Ригс (Карл Граймс), Лорън Коуън (Маги), Данаи Гурира (Мишон), Мелиса Макбрайд (Каръл), Сонекуа-Мартин Грийн (Саша) и Майкъл Къдлиц (Ейбрахам). Изпълнителни продуценти на сериала, наречен от критиците „истински феномен” (Variety), са Скот М. Гимпъл, Робърт Къркман, Гейл Ан Хърд, Дейвид Алпърт, Грег Никотеро и Том Люс.

Информация за предаванията