Най-добрите фентъзи сериали по FOX TV

Лов на извънземни, безсмъртни вещици, свръхчовешка гениалност, шизофреник надарен със супер сили и много други. Това Ви очаква в най-добрите фентъзи сериали по Fox TV. Потопете се в невероятните фантастични разкази, много екшън сцени и богато въображение. За любителите на този жанр сме подготвили богата колекция от незабравими заглавия.

Досиетата Х (The X-Files)Досиетата Х фентъзи сериал по FOX

*IMDb Rating: 8.7/10 (170968 votes)

Любимите ни агенти на ФБР Фокс Мълдър и Дейна Скъли се завръщат през 2018 г., за да разследват още мистериозни и необясними случаи, наричани още досиета хикс. Двамата агенти трябва да се справят със заплетени паранормални явления, мистерии и ситуации, от които Ви побиват тръпки. Всичко това докато те самите се борят със собствените си демони. В главните роли са звездите Дейвид Духовни, Джилиан Андерсън и други.

Легион (Legion)Легион фентъзи сериал по FOX TV

IMDb Rating: 8.4/10 (55466 votes)

Сериалът е базиран на комиксите на Марвел. Проследява историята на Дейвид Холър, който е диагностициран като малък с шизофрения. След необикновена случка, той открива, че притежава супер сили, които ще променят живота му. До момента са записани 2 сезона, т.к. този сериал стартира през 2017 г., но популярността му нараства и има сериозни предпоставки да е един от най-добрите фентъзи сериали. Не случайно сме избрали „Легион“ да фигурира в нашия топ 10 на хитовите сериали по FOX.

Орвил (The Orville)Орвил фентъзи сериал по FOX

IMDb Rating: 7.9/10 (29003 votes)

Създателят на този сериал, Сет Макфарлън, познат още с хитовия комедиен анимационен сериал Семейният тип, е и главният актьор. Той е начело на Орвил, футуристичен космически кораб, в междузвездно приключение с много извънземни, комични ситуации и неподправения хумор на Сет. Участват: Сет Макфарлън в ролята на Капитан Ед Мърсър, Адриан Палики в ролята на Командир Кели Грейсън, Пени Джонсън Джералд в ролята на Д-р Клеър Фин и други.

Демоните на Да Винчи (Da Vinci’s Demons)Демоните на Да Винчи фентъзи сериал по FOX

IMDb Rating: 8.0/10 (66970 votes)

Леонардо Да Винчи е представен като млад изобретател, идеалист, мечтател и любовник в тези неразказани истории от живота му. Той се опитва да промени бъдещето със своите изобретения, докато се впуска в странни приключения, окултизъм и борба за признание в суровата и подчинена на църквата епоха на ренесанс. Този сериал е плод на писателят фантаст Дейвид Гойър, познат още от суперпродукциите Черният рицар, Човек от стомана, Батман срещу Супермен и много други. 1. Вещиците от Ийст Енд (Witches of East End)

Вещиците от Ийст Енд (Witches of East End)Вещиците от Йист Енд фентъзи сериал по FOX Life

IMDb Rating: 7.6/10 (21345 votes)

Мрак, окултизъм и готически стил радват почитателите на този жанр. Семейство съвременни безсмъртни вещици живеят привидно спокоен и тих живот в тихото градче Ийст Енд. Мракът се надига след серия от събития и те трябва да се борят заедно срещу дяволити създания, търсещи отмъщение. Всичко това докато се опитват да скрият древните си магически сили от хората, които живеят в града. Този фентъзи сериал стартира през 2013 година и е базиран върху едноименният бестселър на Мелиса де ла Круз. Историята е завладяваща и грабва вниманието почти веднага, което го превръща в един от най-добрите фентъзи сериали.

Вижте още екшън сериали по FOX!