Младият Монталбано

12+12+
Младият Монталбано

Сюжет

Чрез поглед в 90-те години, проследяваме как Монталбано е станал героят, когото познаваме - от първото му назначение в планините на Маскалипа до преместването му във Вигата; трудната връзка с баща му; приятелството му с Огело; как се влюбва в Ливия.

Епизоди

Сезон 2
 • 1

  Мъжът който ходеше на погребения

  +

  Паскуалино Кутуфа от 2 години има навика да ходи на погребения и оплаква покойниците. Един ден той е открит убит на улицата. Смъртта му е неочаквна докато изчезването на жена, свързана с бившия му работодател, не дава насока на Монталбано.

 • 2

  Стая номер две

  +

  Инспектор Аугуело иска да бъде избран за кум на Салво, но Салво има други планове. Монталбано има нови случаи - пожар в местен хотел, в който има загинал човек. Полицията получава анонимно писмо за жена, убита от ревнивия си мъж.

 • 3

  Смърт в открито море

  +

  Монталбано разследва привидно неволното убийство на рибар, но разкрива още доста престъпления. Фацио изглежда разсеян и Монталбано разбира, че младият полицай, в свободното си време, пази местно семейство от смъртна заплаха.

 • 4

  Решение

  +

  Ливия и Салво са разделени. Салво е тъжен и объркан. Докато разследва обир на 60 сейфа в малка банка, търси съвета на мениджъра на банката - Стела Паренти. Привлекателната Стела кани Салво на среща. Междувременно е открит трупа на пенсиониран лекар.

 • 5

  Честният крадец

  +

  Салво иска да го преместят в Генуа, за да е близо до Ливия. Барманка от Милано, която живее във Вигата, е изчезнала. Разследването се насочва към множеството спекулации относно безразборния сексуален живот на младата жена.

 • 6

  Кайсия

  +

  Всичко е готово за преместването на Салво, освен самия него. Монталбано поема нов случай - млада жена е открита мъртва, по всичко личи, че е нещастен случай, но Монталбано е убеден, че случаят трябва да се разследва по-подробно.