Криминалните случаи на Мърдок

Събота 11:55

12+12+
© 2008 Shaftesbury Murdoch I Inc.
Криминалните случаи на Мърдок

Предстоящи излъчвания по ТВ

 1. Събота 4 Декември в 11:55

  Власт (E01 - C01)

 2. Неделя 5 Декември в 03:05

  Власт (E01 - C01)

 3. Неделя 5 Декември в 11:55

  Стъкленият таван (E02 - C01)

Сюжет

Детектив Уилям Мърдок, полицейски следовател, който използва зараждащата се наука, за да разрешава най-страшните убийства в Торонто, експериментира с балистично и психологическо профилиране, както и с други новоразработени методи, въпреки недоверието на шефа си традиционалист.

Епизоди

 • 1

  Да намериш Мърдок

  +

  Бягайки от агентите на британското разузнаване, които го обвиняват в убийство, Мърдок се оказва в Бристъл, Англия с изгубена памет, без да знае кой е, как е попаднал там и защо някой би искал той да е мъртъв.

 • 2

  Великата стена

  +

  Мърдок залага кариерата си на карта, докато разследва полицаи след като един от тях е открит мъртъв в „Чайнатаун“.

 • 3

  Победител

  +

  Мъж, убит в Масонската ложа, е водил двоен живот. Мърдок моли д-р Огден да работи под прикритие, за да разбере повече за тайната на жертвата и да разкрие убиеца.

 • 4

  А имало ли е момче?

  +

  Синът на Бракенрийд е отвлечен и Мърдок се надпреварва с времето, за да го открие преди похитителите да осъзнаят, че са направили голяма грешка и да убият момчето.

 • 5

  Друга личност

  +

  Фермер жестоко е убит с брадва и дъщеря му си признава за престъплението. Мърдок подозира, че нещата са далеч по-сложни и търси помощта на психолог.

 • 6

  До единадесет

  +

  Разследвайки кражба с убийство на безценна картина на Рембранд, Мърдок навлиза в света на притежаващата власт двойка Джеймс Пендрик и разкрепостената му съпруга Сали, която не крие симпатиите си към детектива.

 • 7

  Кръв и циркови артисти

  +

  Четвърти полицейски участък се превръща в един цирк, след като Мърдок арестува цялото шумно множество от скитащи артисти заради убийството на дресьорката на тигъра.

 • 8

  Бъдеще несъвършено

  +

  Убийството на член на Дружеството по евгеника малко обезкуражава опитите на враговете на Мърдок Джеймс Пендрик и съпругата му Сали да го привлекат в движението си.

 • 9

  Любов и останки

  +

  Откритието на мумифицирани останки отвежда Мърдок на разследваща одисея до много старо убийство заради любовна история. Племенницата на Крабтрий пристига в града.

 • 10

  Проклятието на имението "Битън"

  +

  Двама от наследниците на имението „Битън“ умират в мистериозни обстоятелства. Мърдок не приема сериозно твърденията на персонала, че имението е обитавано от призраци и се залавя да докаже това, като стои и наблюдава отблизо през нощта оцелелите наследници.

 • 11

  Палач

  +

  Неуспешна екзекуция кара Мърдок да преразгледа скорошните случаи на убит съдия и млад мъж, обесен заради убийство, което не е признал, че е извършил.

 • 12

  Разголени

  +

  Разследвайки убийството на млада жена, позирала за еротични снимки, Мърдок разбира, че жената на Джеймс Пендрик Сали също е позирала на същия фотограф и се страхува за живота си, ако мъжът ѝ разбере.

 • 13

  Ефектът на Тесла

  +

  Мъж е убит като е „сготвен отвътре“ и ексцентричният изобретател Никола Тесла предупреждава Мърдок, че изследването му за микровълните може да бъде откраднато и превърнато в оръжие за масово убийство. А д-р Огден обмисля предложение за работа в Бъфало.