Отец Браун

12+12+
Отец Браун

Сюжет

Отец Браун е католически свещеник, който притежава таланта да разкрива престъпления. След като с години изслушва изповедите на енориашите, отецът опознава по-добре от всеки корените на злото и механизмите на престъпния ум.

Епизоди

Сезон 2
 • 1

  ДУХЪТ В МАШИНАТА

  +

  Отец Браун приема скептично опасенията на своя енориашка, че я преследва духът на изчезналата й преди години сестра, но когато и тя самата изчезва, той се залавя с разследването на двата инцидента.

 • 2

  ЛУД ЗА ВРЪЗВАНЕ

  +

  Ветеран от войната се свлича бездиханен на улицата и отец Браун разследва клиниката, чийто пациент е бил. Дали зад стените на санаториума „Данвърс” не се крие зловеща тайна?

 • 3

  ГОРДОСТТА НА РОДА ПРАЙД

  +

  Откриването на замъка „Прайд” за посетители завършва катастрофално, когато един от гидовете е пронизан със стрела. Противно на заключенията на инспектор Съливан отец Браун е убеден, че мотивът за убийството се крие в миналото на семейството.

 • 4

  СЯНКАТА НА ЕШАФОДА

  +

  Обесването на осъдената на смърт убийца Вайълет е отложено временно и тя умолява отец Браун да докаже невинността й. Дали той ще успее да открие истинския виновник за три дни?

 • 5

  ТАЙНИТЕ НА БРОЕНИЦАТА

  +

  Загадъчното изчезване на стар приятел подтиква Сид и отец Браун да търсят митичната броеница на Ланингтън. Дали могат да разчитат на помощта на възкръснал стар враг?

 • 6

  ДЪЩЕРИТЕ НА ЕРУСАЛИМ

  +

  Счупеният крак на отец Браун го приковава към леглото, когато членка на Женското дружество на Кембълфорд умира при загадъчни обстоятелства. Ще успее ли той да разплете случая със съдействието на телескопа и преданите си помощници?

 • 7

  ТРИТЕ СМЪРТОНОСНИ ОРЪЖИЯ

  +

  Бащата на млада жена с разклатена психика умира седмици след смъртта на майка й. Отец Браун помага на момичето да превъзмогне скръбта си, докато разплита озадачаващото убийство на баща му, извършено с едно от три възможни оръжия.

 • 8

  ТРОФЕЯТ НА ПОЛКОВНИК ДЖЕРАРД

  +

  Отец Браун не вярва, че наскоро завърнал се от фронта военнопленник е убил тираничния си чичо. Някой е готов на всичко, за да му попречи да узнае истината.

 • 9

  ЖЪТВАРЯ

  +

  Очернящи писма набеждават лекаря в Кембълфорд, че е отговорен за чудовищната смърт на местен фермер. Отец Браун трябва да открие подателя им, за да спаси приятеля си от бесилото.

 • 10

  ЗАКОНИТЕ НА ДВИЖЕНИЕТО

  +

  Участничка в местно автомобилно състезание загива при катастрофа. Упорството на отец Браун да разплете случая подтиква вбесения Съливан веднъж завинаги да осуети вмешателството му.