Ендевър

12+12+
© Jonathan Ford
Ендевър

Сюжет

Юли 1967 г. Минали са едва две седмици от края на трети сезон. Полицейският инспектор Ендевър Морс чака резултата от изпита си за сержант, докато старши инспектор Фред Търсдей и жена му Уин се опитват да се справят с децата си, които скоро ще напуснат дома им.

Епизоди

 • 1

  Игра

  +

  Хвърляйки се в работата си, за да скрие болката си от напускането на Джоун, Ендевър скоро е погълнат от нея, след като учен изследовател е открит удавен.

 • 2

  Песен

  +

  Когато моралистката Джой Петибон получава смъртна заплаха, Ендевър трябва да я защити на всяка цена. По-късно, обаче, той е въвлечен във война на различни социални нагласи.

 • 3

  Лазарет

  +

  Слуховете, че в болница „Коули Дженеръл“ има прокълнато отделение предизвиква поредица от събития, които отвеждат Ендевър до най-тъмните и дълбоки тайни на заведението, като едновременно с това му се налага да се изправи срещу собствените си страхове след като открива смразяваща загадка.

 • 4

  Жътва

  +

  Ендевър работи по случай с езически влияния. Когато е открит труп в блатата на Брамфърд, това се оказва нова следа по стар случай с изчезнали хора. Почти пет години след изчезването, Ендевър и старши инспектор Търсдей продължават разследването от там, където то е спряло.