Елементарно, Уотсън

12+12+

Понеделник 21:00

Едно ново предизвикателство

Сезон 3
00:30

Предстоящи излъчвания по ТВ

 1. Понеделник 9 Декември в 10:55

  Голяма жега (E19 - C05)

 2. Понеделник 9 Декември в 21:00

  Изкуството на ловкостта и измамата (E20 - C05)

 3. Вторник 10 Декември в 00:55

  Изкуството на ловкостта и измамата (E20 - C05)

Сюжет

Шерлок Холмс е възстановяващ се наркоман, а Джоан Уотсън е неговата "трезва" спътница. Чисто професионалните им отношения прерастват в истинско приятелство и партньорство, докато двамата сътрудничат на кап. Грегсън и инсп. Бел от нюйоркската полиция.

Епизоди

 • 1

  Безразсъдство за двама

  +

  Когато сериен бомбаджия отново се активизира след шест годишна пауза, Уотсън търси помощта на Шинуел Джонсън - бивш пациент, чийто живот е спасила, докато е била хирург.

 • 2

  Струващ колкото няколко града

  +

  Когато главатарят на местна улична банда отвлича Холмс, за да го принуди да открие кой е нападнал бандата му, Холмс и Уотсън се озовават в центъра на международно издирване на стар и безценен артефакт.

 • 3

  Отплати ѝ се, а после я залови

  +

  Холмс научава тайна за приятелката на капитан Грегсън, когато тя го наема по случай, който иска да остане извън полезрението на самия Грегсън.

 • 4

  Паникьосване

  +

  Капитан Грегсън се опитва да включи Холмс и Уотсън, когато отрядът му е избран да получи награда от градската управа за образцова работа.

 • 5

  Да заловиш хищник

  +

  Холмс и Уотсън имат твърде много заподозрени, когато разследват убийството на мъж, който е имал таен живот, преследвайки сексуални престъпници.

 • 6

  Лоши вести

  +

  Холмс и Уотсън разследват масово убийство, след като шеф-готвач и неговите покровители биват отровени по време на дегустацията на меню, отровено със змийска отрова.

 • 7

  Въздушен саботаж

  +

  Холмс и Уотсън издирват двама убийци, след като височинен скачач е застрелян във въздуха, като същевременно и парашутът му се оказва компрометиран.

 • 8

  Как се прави наденичка

  +

  Джоан се притеснява, че Шерлок може да има отново проблеми с алкохола, след като научава, че той я лъже затова дали посещава групова помощ.

 • 9

  Това ти носи само страдание

  +

  Шинуел търси помощ от Холмс и Уотсън, след като е обвинен в убийството на престъпник, а детективите имат точно три дни да открият истинският убиец преди Шинуел да бъде арестуван и върнат в затвора.

 • 10

  Избери си отрова

  +

  Уотсън е замесена в разследване на ДЕА за лекарите, които издават фалшиви рецепти и двамата с Холмс трябва да открият кой издава фиктивни рецепти с нейното разрешително.

 • 11

  Пак заповядай

  +

  Холмс и Уотсън трябва да открият бързо жена, която е отвлечена и държана в плен от години преди похитителят да вземе драстични мерки против залавянето си. Същевременно Уотсън е ядосана, когато Шинуел не е фокусиран в обучението.

 • 12

  Клоун и вирус

  +

  Холмс и Уотсън разследват убийството на клоун и откриват връзка между смъртта му и създаването на нов смъртоносен вирус. Междувременно Уотсън помага на Бел, когато попада под прицел.

 • 13

  Безпомощен

  +

  Мъж взема заложници, включително и Джоан, и заплашва да ги убие, ако Холмс не открие кой е виновен за смъртта на сина му. Шерлок има 16 часа да открие извършителя преди престъплението да изтече по давност.

 • 14

  Съсипан от истинския живот

  +

  Холмс и Уотсън разследват убийството на бивш професионален играч в електронните спортове, който загива, след като е нападнат по време на видео стрийм. Междувременно Шинуел иска съвет от Джоан, след като дъщеря му иска да се срещне с него.

 • 15

  От грешната страна на пътя

  +

  Бившето протеже на Холмс, Кити Уинтър, се завръща в Ню Йорк след три години отсъствие, за да го предупреди, че двамата са мишена за опасен убиец, който елиминира всички замесени в случай, по който двамата са работили в Лондон.

 • 16

  Преданост

  +

  Джоан и Кити се опитват да докажат, че поредица от убийства, свързани със стар случай на Шерлок са свързани с международна правителствена конспирация, ръководена от разузнавателна агенция в САЩ.

 • 17

  Бялото петно на лейди Франсез

  +

  Полицията вика Холмс и Уотсън да им помогнат при вероятен случай на убийство, след като модерна аудио система засича звук на изстрел, но липсват каквито и да е улики за извършено престъпление.

 • 18

  Разказ на мъртвец

  +

  Шерлок и Джоан се питат колко добре познават Шинуел, когато разследват възможността той да е останал ненаказан за убийството на свой приятел. По-късно Шерлок и Джоан поемат нов случай свързан с карта на съкровище.

 • 19

  Голяма жега

  +

  Холмс и Уотсън разследват убийството на мъж, който Шерлок смята за най-лошият частен детектив на Ню Йорк. Междувременно Холмс понася последиците от боя на Шинуел и решава да излее яда си срещу местната организация на частните детективи.

  Следващо излъчване
  Понеделник 9 Декември в 10:55
  12+12+
  По FOX Crime
 • 20

  Изкуството на ловкостта и измамата

  +

  Холмс и Уотсън са замесени в убийство и магия, когато разследват смъртта на магьосник, който е убит по време на класически номер. В това време Уотсън подозира, че Бел се е превърнал в мишена на бившия съпруг на гаджето му.

  Следващо излъчване
  Понеделник 9 Декември в 21:00
  12+12+
  По FOX Crime
  Следващо излъчване
  Вторник 10 Декември в 00:55
  12+12+
  По FOX Crime
 • 21

  Лети със страст, приземи се лошо

  +

  Приятелката на детектив Бел, Шантал, е нападната, а бившият ѝ съпруг е намерен мъртъв малко след това. Малко по-късно Холмс и Уотсън откриват, че това е инсценирано самоубийство и се опитват да открият виновника за престъпленията.

  Следващо излъчване
  Вторник 10 Декември в 21:00
  12+12+
  По FOX Crime
  Следващо излъчване
  Сряда 11 Декември в 00:55
  12+12+
  По FOX Crime
 • 22

  Движещи се мишени

  +

  Когато участник в риалити шоу е убит, Холмс и Уотсън предполагат, че един от другите участници е извършителят - военен престъпник, който може би е най-опитният убиец, когото двамата са преследвали.

  Следващо излъчване
  Сряда 11 Декември в 21:00
  12+12+
  По FOX Crime
  Следващо излъчване
  Четвъртък 12 Декември в 00:55
  12+12+
  По FOX Crime
 • 23

  Разтърсен

  +

  Холмс и Уотсън работят по убийство, което ги прави мишени на една от най-опасните банди в Ню Йорк. В същото време поведението на Шерлок става изключително неадекватно и хаотично, когато започва тайно да общува с мистериозна жена.

  Следващо излъчване
  Четвъртък 12 Декември в 21:00
  12+12+
  По FOX Crime
  Следващо излъчване
  Петък 13 Декември в 00:55
  12+12+
  По FOX Crime
 • 24

  Нарани ме, нараних те

  +

  Холмс и Уотсън преследват неуловим убиец, докато в Ню Йорк се разразява война между бандите. Докато полицията разследва изблиците на насилие из града, двамата детективи проучват убийство, което може да е причината за започналата улична война.

  Следващо излъчване
  Петък 13 Декември в 21:00
  12+12+
  По FOX Crime
  Следващо излъчване
  Събота 14 Декември в 00:55
  12+12+
  По FOX Crime