Престъпни намерения

12+12+

Четвъртък 20:10

Пригответе се за нови престъпни намерения

Сезон 13
00:30

Предстоящи излъчвания по ТВ

 1. Четвъртък 1 Юни в 08:45

  Отвъд границите (E19 - C10)

 2. Четвъртък 1 Юни в 20:10

  Място на масата (E20 - C10)

 3. Петък 2 Юни в 08:45

  Място на масата (E20 - C10)

Сюжет

„Престъпни намерения“ е съсредоточен около елитен екип от профайлъри на ФБР, които анализират най-извратените престъпни умове в страната и предвиждат следващия им ход, преди да нанесат удар.
Най-опитният агент на отдела по поведенчески анализ е Дейвид Роси, един от основателите на звеното, който играе основна роля в разрешаването на нови случаи. Екипът е предвождан от специален агент Арън Хочнър, отличен профайлър, който успява да спечели доверието на хората и да разкрие тайните им. Другите членове са специален агент Морган, експерт по маниакални престъпления, специален агент д-р Спенсър Рийд, класически неразбран гений, чийто коефициент на социална интелигентност е толкова нисък, колкото е висок умственият му коефициент на интелигентност, Дженифър Джаро, бившата свръзка на екипа, сега профайлър, която наскоро се омъжи за дългогодишната си любов, Пенелопе Гарсия, незаменимата компютърна магьосница на екипа, която, заедно с уникалния си чар, помага за разследването на случаите, и най-новия член, Алекс Блейк, която се връща във ФБР след известно време, прекарано като преподавателка в университет, и допринася с опита и уменията си в лингвистиката. Всеки от членовете допринася със своите умения, за да може екипът да разбере мотивите на хищниците и да разпознае емоционалните им подбуди, за да може ги спре.

Епизоди

 • 1

  Под кожата

  +

  Отделът за поведенчески анализ разследва неизвестен, който поразително прилича на най-новата мания на Роси - американецът Евърет Линч, т. нар. Хамелеона, който изчезва след като едва не го убива.

 • 2

  Просветления

  +

  Отделът издирва Евърет Линч и дъщеря му Грейс, докато член на екипа е в болница. Също така, майката на Спенсър, Даяна Рийд, го посещава, докато e състояние на адекватност.

 • 3

  Наблюдател на бавна скорост

  +

  Отделът за поведенчески анализ разследва серия от на пръв поглед случайни фатални експлозии в Кентъки и Тенеси.

 • 4

  Събота

  +

  Членовете на отдела за поведенчески анализ се наслаждават на съботния почивен ден по най-различни начини. Докато Роси и Прентис помагат на семейство Симънс да сглобят ново детско креватче, Гарсия ръководи състезание по хакерство, а д-р Рийд разговаря с жена на име Максин.

 • 5

  Призрак

  +

  След поредица от фатални стрелби, отделът за поведенчески анализ се отправя към Илинойс, за да разследва имитатор на сериен убиец. Но когато членове на екипа стават мишени на убиеца, усилията им се пренасочват в друга посока.

 • 6

  Вечер за срещи

  +

  След като баща и дъщеря са отвлечени, бивш враг на отдела за поведенчески анализ се появява отново, отправяйки странни условия към д-р Рийд.

 • 7

  Ръждясал

  +

  По време на пътуване на отдела до Денвър по повод разследване на няколко убийства, на Прентис ѝ се налага да преосмисли връзката си със специален агент Андрю Мендоса.

 • 8

  Семейно дърво

  +

  Прентис и Джей джей трябва да вземат важни решения за бъдещето си, докато членовете на Отдела за поведенчески анализ пътува до Бьомонт, Тексас, за да разследва серия от убийства на бизнесмени.

 • 9

  Лице в лице

  +

  Изминала е една година откакто Роси почти не умря в ръцете на Евърет Линч, Хамелеонът. Той вече има нови теории, повлияни от бившия му партньор Джесън Гидеон. Отделът за поведенчески анализ се заемат с епично преследване на Линч.

 • 10

  И накрая...

  +

  След бурна среща лице в лице с Евърет Линч, Хамелеонът, д-р Рийд получава мозъчна травма и по време на халюцинации вижда призраци от миналото си. Освен това, Отделът за поведенчески анализ прави шокиращо разкритие за Линч, лично засягащо Роси.