Екзорсистът

16+16+

Готови ли сте за Екзорсистът

Сезон 2
00:30

Сюжет

Сериалът отваря изцяло нови хоризонти пред известния франчайз. Втори сезон на "Екзорсистът" проследява отец Томас Ортега и отскоро цивилния Маркус Кийн, които пътуват извън Чикаго в търсене на злото.

Епизоди

 • 1

  Янус

  +

  Шест месеца след напускането на Чикаго, отец Томас продължава своето обучение като екзорсист под зоркото око на своя партньор Маркъс Кийн. Техният път ги отвежда при проблемно младо момиче в Монтата, където се сблъскват с голямото ѝ семейство.

 • 2

  Пълна безопасност

  +

  Томас и Маркъс се опитват да избягат от ядосаното семейство на Синди, докато в същото време искат да довършат нейния екзорсизъм. Роуз проверява семейството на Анди Ким и е разтревожена от умственото състояние на Кейлъб.

 • 3

  Нечисто

  +

  Положението в приемния дом продължава да се влошава, докато Анди се опитва да помогне на осиновената си дъщеря Грейс да преодолее агорафобията си. Междувременно Маркъс и Томас пътуват до Сиатъл заради нов случай на обладаване.

 • 4

  Един за покаяние

  +

  Анди се сблъсква със странните инциденти, които се случват на острова, докато неговия приемен дом има изненадващ нов обитател. Същевременно Маркъс разследва поредица от местни природни аномалии с помощта на местен биолог.

 • 5

  Там, но в името на божията милост, върви I

  +

  Томас и Маркъс продължават да разследват странните инциденти в приемния дом и демонът най-после се показва. Двамата свещеници трябва бързо да открият някакви следи от обладаване, преди да е станало твърде късно.

 • 6

  Скъпа Ники

  +

  Маркъс и Томас попадат в опасна ситуация, когато се опитват да измъкнат от укритието му демон, избрал Роуз за своя жертва.

 • 7

  Помогни ми

  +

  Ексорсизмът започва, а съдбата на приемния дом е заложена на карта. Това е противник, какъвто Маркъс и Томас не са срещали досега, и за да спасят семейството, двамата трябва да се спуснат в бездната на безумието.

 • 8

  Адски рай

  +

  Отец Бенет и Мишка поемат на север за среща с Маркъс и Томас, когато наяве излизат нови подробности от трагичното минало на Мишка. Времето за извършване на екзорсизма изтича и едно от децата в приемния дом е изправено пред труден избор.

 • 9

  Ритуал и повторение

  +

  Екзорсизмът достига критичен момент и Томас предизвиква демона в отчаяна битка, за да спаси душата на Анди. Междувременно Маркъс и Роуз се опитват да измъкнат децата от острова, но демонът има други планове и над острова връхлита бурята на века.

 • 10

  Недостоен

  +

  Всичко е водило към този момент. Докато единият свещеник се бори за живота си в болница, другият е принуден да се изправи пред призраците от миналото си. Времето за спасение на Анди изтича и един от екзорсистите трябва да направи върховна саможертва.