Американците

16+16+

Трябва да си готов на всичко, за да се защитиш

Сезон 5
00:30

Сюжет

Сериалът ни потапя в автентичната атмосфера на живота на двама шпиони на КГБ, които се представят за американска двойка от предградията на Вашингтон по времето, когато за президент е избран Роналд Рейгън.

Епизоди

 • 1

  Амбър Уейвс

  +

  Филип и Елизабет се опитват да ограничат рисковете за Пейдж, докато тя се сближава все повече с Матю Биймън. Междувременно Центърът ги изпраща на мисия, каквато не са изпълнявали досега, подлагайки на изпитание семейството и брака им до краен предел.

 • 2

  Вредители

  +

  Стан и Олег се борят с тежките последствия от своите взаимоотношения, докато Филип и Елизабет трябва да изпълнят нова мисия, която ще има разрушителни последици за тяхната родина.

 • 3

  Дребосъците

  +

  Филип и Елизабет разказват повече за семейната професия на Пейдж, но се появяват нови неприятни въпроси, когато шпионска операция се обърква. В това време специална пратка застрашава живота на Олег в дома му.

 • 4

  Какво му има на Канзас?

  +

  Елизабет и Филип имат опасения за новата си мисия, докато част от миналото на Филип започва да създава неочаквани опасности. В същото време Стан прави рискован ход, който може да провали кариерата му.

 • 5

  Лотос 1-2-3

  +

  Филип и Елизабет получават изненадващи новини за Хенри, както и унищожителна новина за новата им операция, докато Стан може би се влюбва, но Филип се пита дали не се случва нещо по-мрачно.

 • 6

  Кръстоска

  +

  Гейбриъл зашеметява Филип и Елизабет с внезапно съобщение и смазващо разкритие за миналото на Филип. Стан и Адерхолт привличат муха в мрежата си, докато Олег и Руслан устройват засада на първия си заподозрян.

 • 7

  Комисия за човешките права

  +

  Докато Пейдж се оплита все повече в света на родителите си, напрежението с Матю Бийман достига връхна точка, капаните на Филип и Елизабет водят до изненадващи резултати, а Стан е изправен пред последствията от преиграването с ФБР.

 • 8

  Потапяне

  +

  Тайна сближава Елизабет и Пейдж, докато в Москва собствените тайни на Олег привличат подозрения от страна на КГБ. Нов обрат в операцията на Морозов създава възможност, която променя всичко.

 • 9

  Международен дом на палачинката

  +

  Филип и Елизабет са извадени от равновесие, когато ситуацията с Туан внезапно се променя коренно. Междувременно Хенри прави обезпокоително предложение, а Стан е принуден да отиде на неприятна среща с вдовицата на Франк Гаад.

 • 10

  Тъмна стая

  +

  Постоянното ровене и въпроси на Пейдж карат Филип и Елизабет да вземат решение, което може завинаги да промени баланса на личния им живот. В същото време вербуването на София от Стан и Адерхоф започва да дава своите плодове.

 • 11

  Дядково

  +

  Изненадваща задача, спусната директно от Центъра, поражда дълбоко разделение между Филип и Елизабет, докато Стан развежда Хенри из централата на ФБР и му разказва с какво се занимават, но дали това няма да дойде в повече на Хенри?

 • 12

  Световният църковен събор

  +

  Докато Елизабет и Филип се възползват от светкавичното решение, което са взели, Туан взима нещата в свои ръце при операцията с Морозов. В същото време разследването на Олег в Русия се сблъсква с реалностите на съветската тоталитарна система.

 • 13

  Съветският отдел

  +

  В този приковаващ последен епизод от пети сезон на "Американците", Филип и Елизабет се надпреварват с времето, докато много човешки животи буквално висят на косъм, а Стан е изправен пред все по-неясно бъдеще.